Arama
Arama Sonuçları
KEAH'ta 'başarılı' bir operasyon daha!
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi başarılı bir ameliyatla bir hastayı daha sağlığına kavuşturdu.
Kol ağrısı neden olur? kol ağrısı nasıl geçer? nelerin belirtisi?
Genellikle tek bir noktada görülebildiği gibi bütün kola yayılabilen, yanıcı, ezici vb. ağrı türlerini içeren rahatsızlığa kol ağrısı denir. Kollarda beliren ağrılar birçok hastalığın habercisi olabilir. Peki, kol ağrısı neden olur, nasıl geçer? Aşağıdaki kol ağrısı nedenlerine yakından göz atarak konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
Safra kesesinden 2 bin taş çıkarıldı
20 yıldır safra kesesinde taş olan ve korkusu nedeniyle ameliyat olmayan Perihan Altun, karın ağrısının artmasıyla gittiği hastanede, ikna edilip operasyona alındı. Safra kesesinden 2 bin taş çıkarılan Altun, sağlığına kavuştu.
Kalp uzmanlarından altın değerinde tavsiyeler
Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bazı belediye, dernek ve şirketlerde kalp sağlığı seminerleri düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi kardiyoloji hekimleri, kalp sağlığı konusunda tavsiyelerde bulundu.
En yaygın belirti boğaz ağrısı
Vakaların yeniden yükselişe geçtiği koronavirüsün en yaygın yeni belirtisi şiddetli boğaz ağrısı.
Çalışan kalbe by-pass
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Op. Dr. Burak Tamtekin liderliğindeki Kalp Damar Cerrahisi Bölümü, ilimizde ilk kez gerçekleştirilen bir operasyona daha imza attı.
KEAH Kalp Merkezi, hayat kurtarıyor
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kalp Damar Cerrahi Ünitesi ekipleri, aort kökü, aort kapağı ve aort damarı yırtılan 49 yaşındaki kadın hastayı 5 saat süren bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.
KEAH'ta bahane değil çare var!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı operasyonlar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Hastaneye şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran hastaya; zatüre sekeli ve aktif sigara içicisi olması sebebiyle çalışan kalpte baypas tekniği uygulandı.
Anksiyete nedir ? anksiyete hastalığının belirtileri nelerdir ?
hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman endişe hissinin meydana gelmesi normal kabul edilir. ancak bu hissi sık ve yoğun olarak yaşayan kişilerin gerçekleştirmiş olduği günlük aktiviteler negatif yönde etkilenebilir.
Kalp Ağrısı Neden Olur? Nasıl Kalp Sağlığı Korunur? Kalp Ağrısı Nedir?
Kalp ve göğüs yerlerinde meydana gelen ağrılara genel olarak kalp ağrısı denir. Çoğunlukla kalple ilgili bir hastalığın ardından meydana gelen kalp ağrısı; kaburga incinmesi, ya da kas sorunları gibi farklı sebeplerde de meydana gelebilir.Rahatsızlığın merkezine bağlı olarak bazen uzun sürmeyen bir tedavi ile problem ortadan kalkarken bazen daha kapsamlı ve detaylı tedavilere ihtiyaç duyulur.
Evde göğüs ağrısından nasıl kurtulurum ?
Göğüs ağrısı çeken bir kişinin aklına gelen ilk şey kalp krizi olabilir. bununla birlikte, göğüs bölgesinde ağrının çok sayıda potansiyel nedeni vardır. Sebep ne olursa olsun, kişi normalde ağrıyı çabucak ortadan kaldırmak ister. Kalp ağrısı için ev ilaçları, gaz, kas gerilmeleri ve kaygı gibi sindirim sorunlarından kaynaklanan ara sıra göğüs ağrısını tedavi etmek içindir.
Boğaz Ağrısı Neden Olur ? Boğaz Ağrısı Nereden Meydana Gelir ?
Hemen derhal her mevsim görülen boğaz ağrısı şikayeti özellikle mevsim geçişlerinde artış gösterir. Boğazdaki enfeksiyon artıkça kulak ve baş hastalıklarının görülme riski de artar. Bunun önüne geçmek için uzmanlar çoğu zaman sıcak sıvı tüketimini artırmayı tavsiye eder. Ek olarak C vitaminin enfeksiyonu önlediği söylenir. Peki Boğaz ağrısı niçin olur ve belirtileri nedir? Boğaz enfeksiyonlarına iyi gelen besinler
Grip Ve Soğuk algınlığını Atlatma Hızlı Yöntemler
Grip ve soğuk idraknlığıyla ilgili her yıl milyonlarca olay bildirilmektedir. Averaj olarak yetişkinler yılda 2 ila 3 kez soğuk idraknlığı kaparlar ve semptomları 10 gün süresince sürerken çocuklar yılda 10 defa hastalığa yakalanırlar (Araştırma referansları: 2, 3). Mevsimsel gribin şiddeti yıldan yıla öngörülemez. Amerikan sağlık bakanlığı yetkililerinin belirttiği üzere eğer öğrenciler ve okul mensupları hasta olmamak için kişisel çaba gösterirse nüfusun 5 te 1 gribe karşı korunabilir
KEAH’tan iki güzel haber daha
Kastamonu’da ilk kez 75 yaşındaki bir göz hastasına kornea nakli yapılırken, 57 yaşındaki kadın hastaya da pankreas ameliyatı gerçekleştirildi